ESKİŞEHİR / BEYLİKOVA - Mehmet Avdan İlkokulu

MEHMET AVDAN İLKOKULUNDA TARİHÇE

MEHMET AVDAN İLKOKULUNDA  TARİHÇE

OKULUMUZUN TARİHÇESİ

Beylikova'da ilkokul 1908 yılında paralı öğretmen tutularak öğretime açılmıştır. Okulumuz şu anda Eskişehir merkez ve ilçelerinde açık bulunan okullar içerisinde açılış tarihi en eski olan 3. okuldur. Daha sonra 1914 yılında resmi olarak öğretime geçmiştir. Şu anda Beylikova Çok Programlı Lisesi'nin bulunduğu binada 1967 - 1968 öğretim yılında Merkez İlkokulu olarak isim almıştır. İlk defa 1994-1995 Öğretim yılında Taşımalı Eğitim - Öğretim Sistemi'ne geçilmiştir.

Okulumuzun şu andaki faaliyet alanı. 20.300 m2.üzerine kurulmuştur. Mehmet AVDAN adlı şahıs ve ailesine ait arazi üzerine kurulu konak mahiyetinde kullanılan bina, Mehmet AVDAN 'in vefatından sonra 1956 yılında varisleri tarafından araziyle birlikte ok olarak kullanılmak üzere, Avdan Ortaokulu Yaptırma ve Yaşatma Derneği'ne bağış yoluyla hibe edilmiştir. Koruma Derneği tarafından gerekli tadilat yapılıp, 1957 - 1998 yılında ortaokul olarak faaliyete geçmiştir. 1968 yılında ihtiyaca binaen şu anda " B Blok" olarak adlandırılan kısım 2. okul binası olarak yaptırılmış, okul bu binaya taşınmıştır. Zamanla dershane sayısı yeterli olmayınca 1972 yılında 12 derslikli şu anda " A Blok " olarak adlandırılan kısım yaptırılmıştır.

2001 'de Beylikova Kaymakamlığı ve Beylikova ilçe Milli eğitim Müdürlüğü'nün ortak çalışmaları ile bir süre lojman olarak kullanılan bina restore edilerek, Valilik Onayı ile geçici süreli tahsisli olarak alt katı Beylikova Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü, üst katı ise Beylikova Öğretmenevi Müdürlüğü tarafından kullanılmaktadır. 1997 - 1998 Eğitim - Öğretim yılında 8 yıllık kesintisiz zorunlu Eğitim - Öğretim uygulamasına ülkemiz genelinde geçilmiştir. Gerek 8 yıllık Eğitim - Öğretime geçilmesi gerek Taşımalı Eğitim - Öğretimin yaygınlaştırılması sebebiyle okulumuzun öğrenci sayısında olağanüstü bir artış meydana gelmiştir. Bütün bunlara paralel olarak da lise ve ilköğretim arasındaki karşılıklı yer değişikliği ile okulumuz şu andaki yerine taşımış, 1997 - 1998 Eğitim - Öğretim yılından itibaren de adı" Mehmet Avdan ilköğretim Okulu " olarak değiştirilmiştir. 2012-2013 eğitim öğretim yılında okulumuz yeni binası Mehmet Avdan ilkokulu olarak isimlendirilmiştir.

1999 - 2000 Eğitim - Öğretim yılında İstasyon Mahallesindeki "Atatürk İlköğretim Okulu'nun Eğitim - Öğretime açılması ile, ilçemizde taşıma kapsamında yer alan köy okulları buraya taşınmıştır. Şu anda okulumuzda, ilçemizin Yeni M., Köprübaşı M. ve Yunusemre M. den gelen öğrenciler öğrenimlerini sürdürmektedirler.

Yayın: 06.11.2019 - Güncelleme: 04.12.2019 01:11 - Görüntülenme: 704